.

.

1978 1978 МОСКВА Летната Олимпијада 1980 СКОК со стап Доказ 10 Рубљи Добра Uncertified

1978 1978 МОСКВА Летната Олимпијада 1980 СКОК со стап Доказ 10 Рубљи Добра Uncertified

DEN 7651.20

Од стока
Во продавницата

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета Олимписки лого во областа на лево.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.1980-Летна Олимпијада, официјално познат како Игри на XXII Олимпијада (руски : XXII , тр.Igry XXII Olimpiady), беше меѓународен мулти-спортски настан се одржа во Москва, Советскиот Сојуз, во денешна Русија.1980 Игри беа првите Олимписки Игри да се биде изведена во Источна Европа, и да остане само на Летната Олимпијада се одржа таму, како и на првите Олимписки Игри да се одржат во еден Словенски јазик-јазик во земјата.Тие беа, исто така, првите Олимписки Игри да се одржат во една социјалистичка земја, и само Летните олимписки Игри да се одржуваат во таква земја до 2008 година во Пекинг, Кина.Овие беа завршниот Олимписки Игри под МОК Претседателство на Мајкл Морис, 3 Барон Killanin.Осумдесет народи беа претставени во Москва Игри - најмалиот број од 1956 година. Предводени од сад на инсистирање на НАС Претседател Џими Картер, 66 земји ги бојкотираа игрите во целост, бидејќи на Советската инвазија на Авганистан.Некои спортисти од некои од boycotting земји (не се вклучени во листата на 66 земји, кои не ги бојкотираа игрите во целост) учествувале во игри под Олимписки Знаме.Оваа побарано Советскиот-led бојкот на 1984 година Летната Олимпијада.Сојузот на Sovie.

Карактеристиките

Вака можеби ќе ви се допадне